Proporcje podaje tak na 4l wody bo robie na dwa dni i zazwyczaj mam na nią gości:)
0,5 kg pieczarek
1 średnia marchewka
40dag żółtego sera (twardy)
oregano
majeranek
pieprz biały
2-3 kostki rosołowe
Zagotować wodę.Dodać do niej łyżeczkę majeranku,łyżeczkę oregano,niecałą łyżeczkę pieprzu białego i 2-3 kostki rosołowe.Chwile pogotowac i dodac pokrojone w plasterki pieczarki i starta na grubych oczkach marchewke.Pogotowac 10 minut po czym wrzucamy skrojony w kostke ser.Pogotowac 20 minut.Dodac smietany i gotowe.Najlepiej do tego pasuje makaron swiderki.Smacznego[/code]
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach